Trailschoenen vs. Hardloopschoenen

Het grootste verschil tussen hardloopschoenen en trailschoenen is dat je met de eerstgenoemde voornamelijk op verharde wegen loopt. Met trailschoenen loop je juist over onverhard terrein: in het bos, of door mul zand. Trailrunning schoenen bevatten dan ook altijd noppen op de onderkant van de schoen om een goede grip te waarborgen. Trailschoenen hebben dus een andere buitenzool dan de reguliere hardloopschoen. Het is onverstandig om met je trailschoenen op de weg te gaan lopen. De noppen slijten hierdoor snel, waardoor je trailschoen minder lang mee gaat.

Lees meer »

Het wordt weer tijd om gezien te worden.

De dagen worden korter en Hardlopen en/ of powerwalking in het donker hoeft zeker niet onveilig te zijn, zolang je maar de juiste maatregelen neemt. Zo is het onverstandig om onderweg met oortjes op naar muziek te luisteren. Laat eventueel een oortje los hangen, zodat je de omgevingsgeluiden veel beter hoort. Daarnaast is het wel zo handig om wat te kunnen zien en nog belangrijker is, dat je goed zichtbaar bent voor het verkeer. Een lichtgevend hesje of armband is een van de allerbeste opties om veilig op pad te kunnen gaan.

Lees meer »

Welke kleding trek je aan met hardlopen bij welke temperatuur?

Het weer in ons landje is ontzettend onvoorspelbaar. Zo kan het de ene week heel zonnig en warm zijn, terwijl het dagen later met bakken uit de lucht komt vallen. Ook schommelt de temperatuur op sommige momenten van dag tot dag. We kunnen ons voorstellen dat je, zeker met wisselvallig weer, langer staat te twijfelen voor de kledingkast. Gelukkig hebben we een aantal handige tips om je sneller op weg te helpen bij de keuze wat je aantrekt tijdens het lopen.

Lees meer »