Social walk & social talk

Gepubliceerd op 19 november 2021 om 17:45

Socialrun met de meeste hectiek ooit!

Zoals allen bekend, de hecktiek rondom de Holtenberg run en Staatsbosbeheer. Heel veel inproficeringsvermogen was hiervoor nodig, om het tot een goed einde te brengen. Nu Twee dagen voor de sociale run heel veel afmeldingen en gelukkig ook veel aanmeldingen. Normaal zijn wij gewend dat er zo'n 10% afvalt, maar dat is de laatste dagen zeker meer dan 25% lastminute. 

mijn verzoek is bij afmelding, dit te doen via de link? De link is te vinden in de mail, waarin ook jou ticket zit. Op deze wijze krijgt de eerst volgende op de wachtlijst vanzelf een inschrijf verzoek en scheelt mij heeeeel veel zoek en puzzelwerk. 

Tips voor een social talk, tijdens de walk

Door de coronapandemie is ons verlangen naar sociaal contact groter dan ooit. Maar welke gesprekken leiden uiteindelijk tot een persoonlijke band met je toehoorder? Social Run Twenterand in samenwerking met BBC sprak met experts en ontleedde welke ingrediënten een goed gesprek verheffen boven zomaar een praatje.

 

1️⃣ Stel vragen. Het klinkt wellicht als een inkoppertje, maar een gesprek is pas echt een gesprek als het tweerichtingsverkeer is. Bovendien worden geïnteresseerde mensen sneller aardiger gevonden, blijkt uit onderzoek.

 

2️⃣ Pas op met empathie. Want 'dat kan ik me voorstellen' is zelden accuraat.

 

3️⃣ Praat liever over een onderwerp waar de toehoorder al bekend mee is (hardlopen bijvoorbeeld), dan iets origineels. Dit klinkt contra-intuïtief, maar over iets nieuws praten vergroot de kans dat je gesprekspartner het niet volledig begrijpt. 

 

4️⃣ Ga gerust de diepte in. Veel mensen vinden het fijn om al pratend hun diepste gedachten en gevoelens te verkennen.

 

5️⃣ Wees liever eerlijk dan aardig. Let daarbij wel op timing en tact.

 

Welke tips heb jij voor betere gesprekken? Laat het weten in de comments ⤵️

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.