Uitleg loopschema

Het wandelplan bestaat uit een weekschema met verschillende wandelingen. Je hebt namelijk de power walk, easy walk en de hiit walk

Voordat we de manieren van lopen gaan uitleggen, is het belangrijk dat je het juiste looptempo probeert in te schatten op een schaal van 1 tot 10. Je zit op inspanning 5-6 als je tijdens het lopen snel ademt, maar nog wel gezellig kunt kletsen (zone 2). Bij een intensiteit van 8-9 ligt je ademhaling hoger en lukt het niet meer om lang achter elkaar te praten (zone 3). Jij bepaalt zelf welk tempo goed voelt.

De wandeling

Power walk

Dit is een intensieve wandeling. Na drie minuten in een rustig tempo te hebben gelopen om op te warmen, probeer je wat sneller te gaan lopen om op een inspanningsniveau van een 5-6 te komen, totdat je de sessie van die dag hebt voltooid.

Hiit walk

Bij deze wandeling loop je dezelfde route (of lengte) als de Power walk, maar doe je dit in een kortere tijd. Na drie minuten op een rustig tempo te hebben gelopen, ga je door middel van intervallen sneller lopen. Wissel af door de ene keer 3 minuten snel te wandelen met een intensiteit van 5-6 en dan 1 minuut een power walk te doen van een intensiteit van 8-9. Doe dit totdat je de sessie van die dag hebt voltooid.

Easy walk

Het is belangrijk om jezelf deze zes weken niet uit de naad te lopen. Je mag het ook af en toe rustig aan doen door middel van deze Easy walk. Het gaat namelijk om de balans. Bij deze wandeling draait alles om genieten van de omgeving én beweging. Wandel daarom met een inspanningsniveau van 3-4. Concentreer je op het lekkere gevoel dat je van het wandelen krijgt en probeer op je ademhaling te letten.