De kracht van samen hardlopen

Samen is leuker dan alleen. Dat cliché geldt ook voor hardlopen. 

Train je bijvoorbeeld met een loopgroep? Dan kun je bijkletsen gedurende de warming, elkaar uitdagen tijdens een intervaltraining en motiveren voor een duurloop. Samen hardlopen helpt je van de bank afkomen. En het geeft tegelijk een flinke dosis plezier.

1. Motivatie

Soms kun je simpelweg jezelf niet motiveren om te gaan hardlopen. Je bent moe, het regent al de hele dag, je bent druk... Juist op die momenten is een lekkere ronde lopen een goed idee. Het helpt je beter, fitter, energieker en minder gestrest te voelen. Maar de stemmetjes in je hoofd werken je tegen: blijf lekker binnen op de bank, dat heb je verdiend. Juist dan heb je de support nodig van bijvoorbeeld een trainingsmaatje.

2. Veiligheid

In de wintermaanden is het ook verstandiger om samen te trainen uit veiligheidsoogpunt. Daar is volop aandacht voor. Maar wat dacht je van de invloed van warmte? Zeker bij plots warme dagen kan er veel onverwachts met je lijf gebeuren. Wanneer je samen sport, kun je elkaar in de gaten houden en helpen als nodig. Samen hardlopen is dus het hele jaar door een veilig en slim idee.

3. Stok achter de deur

De bekende stok achter de deur helpt je wél te gaan. Want iedereen wil graag zijn 'woord houden'. Wanneer je met anderen afspreekt om te gaan sporten, is het veel waarschijnlijker dat je ook daadwerkelijk gaat. Er rekenen mensen op je, die wil je niet teleurstellen.

4. Quality Time

In je drukke leven ben je continue op zoek naar tijd. Ook voor je belangrijke sociale contacten kom je uren te kort. Door samen met een vriend te sporten, ga je efficiënt met je tijd om. Je doet twee dingen tegelijkertijd die belangrijk voor je zijn. Zo zorg je dat jij energiek en goed met de dagelijkse rompslomp om kunt gaan.

5. Hardloopband

Eén van de belangrijkste redenen waarom samen sporten zo krachtig is: het is goed en leuk om samen structureel tijd door te brengen, plannen te bespreken, lief en leed te delen, elkaar tips te geven en te ondersteunen. Hardlopen zorgt voor een unieke band.

6. Sterkere relatie

Naast dat sporten je lijf gezond houdt, blijkt uit onderzoek dat koppels die samen sporten langer samen blijven en een sterkere relatie hebben. Partners die samen sporten, voelen zich meer verbonden met elkaar omdat ze aan een gemeenschappelijk doel werken. Doordat je elkaar motiveert en ondersteunt versterk je de emotionele band. Bovendien maakt het lichaam tijdens het sporten endorfine aan, wat dezelfde lichamelijke reactie geeft als de kriebels bij verliefdheid. Loop je samen met je partner? Dan krijgt je relatie dus aan alle kanten een enorme boost.

Bron: Hardlopen punt nl

Wil je meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op.