Week 1

Dit is een voorbeeld schema indeling

Wil je graag op een zaterdag of zondag lopen, plan dit dan zo dat deze volgorde gehandhaafd blijft

Maandag: 15 minuten Hiit walk

Bij deze wandeling loop je een route (of lengte). Na drie minuten op een rustig tempo te hebben gelopen, ga je door middel van intervallen sneller lopen. Wissel af door de ene keer 3 minuten snel te wandelen met een intensiteit van 5-6 en dan 1 minuut een power walk te doen van een intensiteit van 8-9. Doe dit totdat je de sessie van die dag hebt voltooid.

Dinsdag: 30 minuten Power walk

Dit is een intensieve wandeling. Na drie minuten in een rustig tempo te hebben gelopen om op te warmen, probeer je wat sneller te gaan lopen om op een inspanningsniveau van een 5-6 te komen, totdat je de sessie van die dag hebt voltooid.

Woensdag: rustdag

Rust is minstens zo belangrijk dan de training en sla dit dus niet over en geef je spieren de tijd om te herstellen.

 

Donderdag: 15 minuten Hiit walk

Bij deze wandeling loop je een route (of lengte). Na drie minuten op een rustig tempo te hebben gelopen, ga je door middel van intervallen sneller lopen. Wissel af door de ene keer 3 minuten snel te wandelen met een intensiteit van 5-6 en dan 1 minuut een Power Walk te doen van een intensiteit van 8-9. Doe dit totdat je de sessie van die dag hebt voltooid.

Vrijdag: 15 minuten Easy walk

Het is belangrijk om jezelf deze zes weken niet uit de naad te lopen. Je mag het ook af en toe rustig aan doen door middel van deze Easy walk. Het gaat namelijk om de balans. Bij deze wandeling draait alles om genieten van de omgeving én beweging. Wandel daarom met een inspanningsniveau van 3-4. Concentreer je op het lekkere gevoel dat je van het wandelen krijgt en probeer op je ademhaling te letten.

Zaterdag: rustdag

Zondag: rustdag

Tip! train ook je bovenlichaam tijdens de training door oefeningen tussendoor te doen. Op wijze train je ook dit deel van je lichaam en verbrand je extra calorieën.

Resultaat

De wandeltijd neemt elke week geleidelijk toe, zodat je het goed kunt opbouwen. Per week loop je gemiddeld 150 tot 210 minuten. Dit is nodig om ook daadwerkelijk buikvet te verliezen. Ben je van jezelf al een fanatieke wandelaar, voel je dan vrij om wat extra tijd aan dit schema toe te voegen. Of extra dagen, als je daar zin in hebt. Je kunt ook eventueel na die zes weken doorgaan en het schema herhalen. Blijf jezelf uitdagen.

 

Juiste houding

Loop in een goede houding, waarbij je buikspieren iets naar binnen worden getrokken, je schouders wat naar achteren staan en de borst juist naar voren. Maar blijf wel comfortabel ademen. Beweeg je armen goed op en neer om je tempo tijdens het wandelen op te voeren.

Gezond eten

Ook bij dit wandelplan speelt gezonde voeding een belangrijke rol. Dus zorg dat je deze wandelingen combineert met gezonde, vezelrijke maaltijden voor het beste resultaat.