Tips voor een geslaagde Social-run

Communiceer met elkaar.

Sla je een takje aan de kant, weet dan dat er achter je iemand het takje gaat opvangen en het liefst niet met het gezicht. Communiceer met elkaar, want wees je ervan bewust dat degene die achter je loopt, niet kan zien wat er voor je gebeurd.

Pas je pas aan

Je kan je op deze trail niet permitteren om je voeten (dus ook je tenen) niet ver genoeg op te tillen. Waar je op asfalt nogal eens ziet dat de voeten nauwelijks van de grond komen en de tenen naar beneden wijzen is het bij deze run belangrijk om je er bewust van te zijn, dat je je voeten goed plaatst op de ondergrond en de passen aanpast aan de omgeving. De gevolgen als je het niet doet? Een mooie flat face landing omdat je over een stronkje gestruikeld bent. Wij zijn inmiddels al ervaringsdeskundigen in ongewenste landingen :-)

Kijk vooruit

Trailen is net hardlopen in 3D. Je moet dan ook goed alert zijn op je omgeving, kijk dus een stukje vooruit naar waar het pad je naar toe leidt, zodat je obstakels ziet en veilig kunt passeren. (zie bij communiceren) Beter is het ook om niet teveel naar de grond vlak voor je te kijken, je hebt dan minder tijd om te anticiperen op obstakels die ineens voor je verschijnen.

Wandelen is geen schande

Het zijn pittige routes en we willen ook graag zoveel mogelijk kunnen genieten. De omgeving is tenslotte één van de redenen dat trailen zo leuk is. Op onbekend terrein is het soms slimmer om even een stukje te lopen in plaats van blindelings door te rennen. Achter die ene boomstam waar je overheen springt kan zich zomaar een gat in het pad bevinden of de regen heeft de ondergrond veranderd in een glijbaan. Sociaal is ook om niet om halverwege voor apegapen te liggen. Naast genieten van de natuur, willen we ook nog even gezellig met elkaar kunnen kletsen. Als een stop gewenst is, geef dit dan ook aan.

TRAILEN IS DELEN

Niets is heerlijker dan lekker door de bossen te rennen. Maar we zijn natuurlijk niet de enige in de bossen. Wandelaars die de hond uitlaten, ruiters mountainbikers, andere hardlopers. Wees dus sociaal en houd dus ook rekening met andere doelgroepen.

Ohhhhhh jaaaaa, neem bij slecht weer, droge en warme kleding mee. Je hebt anders kans dat je met koude en natte voeten koffie moet gaan drinken.