Powerwalking 2.0

Gepubliceerd op 19 december 2021 om 20:32

Nu wij er tijdelijk niet meer op uit mogen gaan met Power Walk Twenterand, is het misschien een mooi moment om onze gezellige, maar ook fanatieke loopjes onder een vergrootglas te leggen. 

Onze eerste conclusie is, wat is het toch elke week weer een feest, om met zulke fantastische mensen op pad te gaan. Onze tweede conclusie is, wat zijn jullie toch allemaal super fanatiek. Dat fanatieke willen wij natuurlijk graag zo houden en natuurlijk ieder op zijn eigen niveau. 

Wat is ook alweer de eis, om mee te kunnen lopen? 

eigenlijk hebben wij maar 3 basisregels, namelijk:

  • Draag sportkleding
  • Je moet 5 kilometer binnen 45 minuten af kunnen leggen. 
  • Kan je de 5 kilometer nog niet helemaal binnen de 45 minuten afleggen? Dan kan je dit oplossen door een beetje bij te dribbelen, zodat ook de snellere lopers uitgedaagd blijven.

Waar staan wij nu?

Mega stelletje fanatiekelingen, waarbij tempos gehaald worden, waar menig beginnende hardloper jaloers van zal worden. Dit is uiteindelijk ook het doel, want we willen, fitter, sterker en sneller worden.

Een kanttekening daarbij is wel, dat nieuwe deelnemers, steeds moeilijker de aansluiting kunnen vinden. De eis is tenslotte 5 kilometer binnen de 45 minuten.

De oplossing

De groepjes gaan opgesplitst worden, in 2 groepen. Waarvan de voorste groep met hoge snelheid loopt en de achterste op de minimale eis (iets er boven) gaat lopen. Wanneer de afstand tussen beide groepen te groot gaat worden, zal de groepsbegeleider ingrijpen. De groepsbegeleider, zal de opdracht geven, de langzamere groep op te gaan halen, door te gaan lussen. 

Zo blijven de groepen toch bij elkaar en kan een ieder toch in een tempo lopen, waarbij die zich prettig voelt. Ook blijven de 2 groepen op gezelligheidsredenen bij elkaar en dat is wat we willen. Gezelligheid staat centraal.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.