Het teamuitje is terug. Wat werkt?

Gepubliceerd op 12 oktober 2021 om 22:00

Goed om te weten: teambuilding is iets anders dan teamtraining. Bij training gaat het om formeel bouwen aan kennis en vaardigheden. Teambuilding is het informeel ontwikkelen van de menskant van het werk. Daarvan heb je veel varianten: van samen uitvoeren van opdrachten tot een avondje stappen met collega’s.

Teambuilding-activiteiten werken positief voor de cognitieve resultaten (zoals kennis over goed samenwerken); affectieve (zoals onderling vertrouwen en tevredenheid over het team); procesuitkomsten (zoals praktisch samenwerken); en teamprestaties (zoals productiviteit). Vooral de affectieve en procesopbrengsten zijn hoog.

Grotere teams (meer dan tien mensen) profiteren meer van teambuilding dan kleinere. Hoe zit dat? De onderzoekers denken dat grotere groepen vaak een lagere beginscore hebben op onderwerpen als vertrouwen en samenwerking. Er valt simpelweg meer te winnen.

De natuur ontspant.

Voor wie meer uitdaging zoekt hebben wij diverse routes uitgestippeld in het mooie Twente. Oneffen paden, mul zand, modderige plassen, hoogteverschillen en krappe bochtjes maken het rennen en of sportief wandelen tot een waar avontuur. Wie weet een onverwachte ontmoeting met een ree of ander wild. Naast inspannen hebben meerdere onderzoeken uitgewezen dat je al na twintig minuten in de natuur begint te ont-stressen.

Finishen met een hapje en drankje

Wat is nou mooier en gezelliger, om na een sportieve prestatie even lekker na te kletsen met je collega's. Dit kan met een eenvoudig hapje en een drankje, maar natuurlijk ook met een uitgebreide lunch of diner. Vertel ons jullie wensen en wij ontlasten de hele organisatie van dit teamuitje. 

Wat zijn de kosten?

Wat een mazzel, het enige wat wij eraan over willen houden is wat cashflow voor onze clubkas, zodat wij leuke dingen kunnen organiseren voor onze leden, die zijn aangesloten bij Social Run Twenterand.

Nieuwsgierig geworden?

Neem dan zonder verdere verplichtingen, contact met ons op.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.